InstagramFacebookYoutube
Výživa

Lepšia chuť i viac živín: Obohaťte si takto bielu ryžu

09. novembra 2018
Lepšia chuť i viac živín: Obohaťte si takto bielu ryžu
Biela ryža je dôležitá pre ľudí, ktorí sa snažia budovať svaly. Ak by ste z nej chceli urobiť chutnejšie a výživnejšie jedlo, pomôže vám jednoduchý trik – stačí totiž do nej pridať jednu prísadu.

Mnoho ľudí tvrdí, že hnedá ryža by mala nahradiť bielu. Zo zdravotného hľadiska (má viac vlákniny a vitamínov, nezvyšuje tak rapídne krvný cukor) by to aj zmysel dávalo, ale z kulturistického zostáva biela ryža stále dominantná.

Navyše, len málokto jedáva ryžu ako samotné jedlo. Väčšinou sa pridáva ako príloha k mäsu alebo sa z nej robí rizoto. Ostatné ingrediencie teda telu dodajú viac živín a do istej miery spomalia aj stimuláciu krvného cukru.

Článok pokračuje pod reklamou


Teraz si však môžete bielu ryži vylepšiť tak, že by ste ju zvládli jesť aj samotnú a dokonca by hnedú ryžu porazila. Nie len z nutričného hľadiska, ale aj chuťového.

Týmto trikom je jednoduché pridanie jednej kopcovitej čajovej lyžičky mandľovej múky do už uvarenej ryže naloženej na vašom tanieri. Zamiešajte ju rovnomerne do ryže a podľa potreby jej môžete ešte pridať.

Takýmto trikom ste dostali jednoduché superjedlo, ktoré vám dodá ľahko tráviacu energiu, podporí vaše zdravie a podporí aj vašu snahu budovať svalovú hmotu. Mandle sú prospešné pre zdravie srdca a dokonca bojujú proti rakovine.

Vďaka ich zloženiu sa zníži aj vplyv ryže na zvýšenie krvného cukru, takže energia, ktorú z tohto jedla dostanete, bude kvalitná a pozvoľná. Jedinou nevýhodou môže byť vyšší obsah omega-6 mastných kyselín, ktoré však ľahko vykompenzujete napríklad rybím tukom s obsahom omega-3 mastných kyselín.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist