Mnoho ľudí tvrdí, že hnedá ryža by mala nahradiť bielu. Zo zdravotného hľadiska (má viac vlákniny a vitamínov, nezvyšuje tak rapídne krvný cukor) by to aj zmysel dávalo, ale z kulturistického zostáva biela ryža stále dominantná.
Navyše, len málokto jedáva ryžu ako samotné jedlo. Väčšinou sa pridáva ako príloha k mäsu alebo sa z nej robí rizoto. Ostatné ingrediencie teda telu dodajú viac živín a do istej miery spomalia aj stimuláciu krvného cukru.
Teraz si však môžete bielu ryži vylepšiť tak, že by ste ju zvládli jesť aj samotnú a dokonca by hnedú ryžu porazila. Nie len z nutričného hľadiska, ale aj chuťového.
Týmto trikom je jednoduché pridanie jednej kopcovitej čajovej lyžičky mandľovej múky do už uvarenej ryže naloženej na vašom tanieri. Zamiešajte ju rovnomerne do ryže a podľa potreby jej môžete ešte pridať.
Takýmto trikom ste dostali jednoduché superjedlo, ktoré vám dodá ľahko tráviacu energiu, podporí vaše zdravie a podporí aj vašu snahu budovať svalovú hmotu. Mandle sú prospešné pre zdravie srdca a dokonca bojujú proti rakovine.
Vďaka ich zloženiu sa zníži aj vplyv ryže na zvýšenie krvného cukru, takže energia, ktorú z tohto jedla dostanete, bude kvalitná a pozvoľná. Jedinou nevýhodou môže byť vyšší obsah omega-6 mastných kyselín, ktoré však ľahko vykompenzujete napríklad rybím tukom s obsahom omega-3 mastných kyselín.
Čítať ďalší článok:
10 týždňov, ktoré vám prinesú svalovú hmotu i silu Zdieľať na Facebooku