InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Šesť málo známych kozmetických účinkov kávy

27. apríla 2019
Šesť málo známych kozmetických účinkov kávy
Ak uprednostňujete prírodné kozmetické riešenia, potom by ste mohli vyskúšať využívanie kávy. Samozrejme, nebude sa piť, ale nanášať na pokožku. Čo všetko tým môžete dosiahnuť?

Káva obsahuje látky, ktoré môžu udržať vašu pokožku zdravú. Chráni proti UVB žiareniu, a tak môže znižovať riziko rakoviny kože. Pokiaľ ide o krásu, má aj tieto účinky:

1. Pomáha zbaviť sa opuchnutých očí
Dajte si na zavreté oči vychladenú kávovú usadeninu a vydržte 10 minút. Vďaka tomu sa zmierni opuch. Samozrejme, ak máte také oči od prírody, príliš to účinkovať nebude. Inak to však funguje na princípe rozťahovania krvných ciev a zlepšenia cirkulácie krvi.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Bojuje proti tmavým kruhom
Chabá cirkulácia krvi môže za to, že sa vám na pokožke vytvárajú tmavé kruhy. Keďže aplikovanie kávy pod oči rozšíri krvné cievy, zlepší sa vám cirkulácia krvi a tým pádom pomôže k vyblednutiu tmavých kruhov. Vytvorte si prírodný prípravok zmiešaním kávovej lyžičky nejemno pomletej kávy, trošky olivového oleja a vody. Nechajte pôsobiť aspoň 10 minút.

3. Pomáha liečiť akné
Kávový grunt môžete využiť na čistenie svojej pokožky, ak trpíte prejavmi akné. Usadeninou si môžete vyhladzovať svoju tvár a tým odstraňovať mŕtve bunky pokožky, čo uvoľní póry. Vďaka obsahu antioxidantov a kyseliny chlorogenovej má tiež protizápalové účinky.

4. Funguje ako čistič pokožky
Aj keď nemáte akné, môžete aplikovaním kávovej usadeniny na tvár dosiahnuť výborné účinky. Stačí, ak si s ňou trikrát do týždňa urobíte prírodný píling, ktorý vás zbaví odumretých buniek kože a uvoľní póry.

5. Mohla by redukovať prejavy celulitídy
Ani aplikovanie kávy vás celulitídy nezbaví, ale môže aspoň znížiť jej prejavy. Aj preto veľa produktov proti celulitíde v sebe obsahuje kofeín. Môžete si urobiť podomácky krém vďaka zmiešaniu kávovej usadeniny a kokosového oleja.

6. Zvýrazňuje farbu vašich vlasov
Ak máte hnedé alebo tmavé vlasy, môžete si ich zvýrazniť a rozžiariť, keď kávovú usadeninu z uvarenej kávy využijete na zmytie svojich vlasov po tom, čo si ich umyjete bežným šampónom.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist