InstagramFacebookYoutube
Tréning

Využite kladku na to, aby ste si zväčšili bicepsy

31. októbra 2019
Využite kladku na to, aby ste si zväčšili bicepsy
Jednou z najobľúbenejších svalových skupín na trénovanie je u väčšiny chlapov biceps. Nie je nič uspokojivejšie, ako zničiť ho zdvihmi, po ktorých napumpovanie svalov začína trhať vaše prepotené tričko.

Prinášame vám tréning od fitness modela a osobného trénera Tylera McPeaka, ktorý sa zameriava práve na tento malý, ale populárny sval. K naplnenie potenciálu jeho rastu vám pomôžu cviky vykonávané na kladke.

McPeak upozorňuje, aby ste k bicepsom pristupovali s trpezlivosťou a zistili, čo na vás funguje a čo nie. Trénovať by ste ich mali dvakrát do týždňa, pričom on ich niekedy trénoval aj trikrát, keď sa jeho pokroky spomalili.

Článok pokračuje pod reklamou


Väčšinou si bicepsy spárujete s väčšou svalovou skupinou, prípade tricepsami. Na to, aby ste ich potenciál naplnili, musíte obmieňať tieto kombinácie a po pár týždňoch aj tréningy. Tento aktuálny pozostáva z piatich cvikov, ktoré sa vykonávajú v troch až štyroch sériách so širokým rozsahom opakovaní.

Na úvod absolvujete bicepsové zdvihy na spodnej kladke, pri ktorých robíte 10 úplných opakovaní a následne aj 10 polovičných. Potom prejdete na zdvihy na hornej kladke v sede, pri ktorých využijete lanový adaptér a kontrakciu dosahujete nad hlavou. Urobíte po 15 opakovaní.

O päť menej sa robí pri zdvihoch na spodnej kladke v sede s ohnutou tyčou a poslednú sériu si dajte zhadzovanú. Potom prídu na rad zdvihy jednou rukou na hornej kladke, pri ktorých docielime veľké napumpovanie 15 až 20 opakovaniami. Koniec príde až po docvičení posledného cviku – po zdvihoch na spodnej kladke v ľahu. Robia sa po 12 opakovaní a 2-3 sekundy sa udržiava kontrakcia v svaloch.

Tréning bicepsov na kladke
Cvik Série Opakovania
Bicepsové zdvihy na spodnej kladke 4 20*
Bicepsové zdvihy na hornej kladke v sede s lanovým adaptérom 3 15
Bicepsové zdvihy na spodnej kladke s ohnutou tyčou 4** 10
Bicepsové zdvihy jednou rukou na hornej kladke 3 15-20
Bicepsové zdvihy na spodnej kladke v ľahu 3 12
* - 10 úplných opakovaní, 10 polovičných
** - posledná séria je zhadzovaná (2 zníženia váhy)



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist