InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Osem cvikov bez náčinia, ktoré môžete robiť kdekoľvek + tréning

Autorka: Lucka  /   09. novembra 2019
Osem cvikov bez náčinia, ktoré môžete robiť kdekoľvek + tréning
Keď si pomyslíte na cvičenie, okrem kardiovaskulárnych tréningov vás ako prvé napadne posilňovanie s činkami alebo na strojoch v posilňovni. Cvičiť však môžete aj bez náčinia a nie len v posilňovni.

Existuje viacero cvikov, ktorými môžete svoje telo precvičiť efektívne, a pritom využiť len gravitáciu a váhu vlastného tela. Tá na rozdiel od činiek zaťaží telo vo väčšej miere, pretože budete využívať viac svalov naraz.

Nespornou výhodou týchto cvikov je, že sa dajú využívať aj pre budovanie kardiovaskulárneho i silového tréningu. Absencia dodatočného náčinia zase spôsobuje, že ich môžete robiť skutočne kdekoľvek, napríklad aj doma či na dovolenke.

Článok pokračuje pod reklamou


Prechod medzi cvikmi bude pritom rýchly a jednoduchý. Cviky sa dajú obmieňať tak, že váš tréning nebude monotónny a nudný. Cviky si pritom môžete uľahčovať i komplikovať, vďaka čomu sú cviky vhodné pre všetky kondičné úrovne.

Ak by ste sa rozhodli využívať takéto cvičenie, zakomponujte doň týchto osem efektívnych cvikov: 1. kľuky, 2. žabiak (froggers), 3. angličáky (burpees), 4. skracovačky, 5. drepy s výskokmi, 6. horolezec (mountain climbers), 7. dotyky ramien v kľuku (shoulder taps), 8. vysoké kolená.

Trénovať ich môžete v takomto poradí. Dosiahnete tým posilnenie svalov celého tela, ale zároveň pracujú efektívne aj na chudnutí a budovaní kondície.

Ako ich budete trénovať je na vás. Môžete ich vykonávať ako kruhový tréning tak, aby ste urobili z každého cviku celkovo 3-4 série. Môžete však cviky vykonáva po sebe dokola 15-20 minút a snažiť sa ich za ten čas stihnúť čo najviac. Opakovania by ste mali držať na úrovni 8-10, v prípade posledných troch cvikov 8-10 opakovaní každou stranou.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist