InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Mohlo by hladovanie viesť k lepšej pokožke?

14. marca 2020
Mohlo by hladovanie viesť k lepšej pokožke?
Naši susedia z Rakúska, z Univerzity v Grazi, sa nedávno pozreli na to, aký vplyv má prerušovaná hladovka na podporenie všeobecného zdravia. Ich práca sa však dostala do pozornosti aj vďaka skúmaniu účinkov takejto diéty na stav pokožky. Pozreli sa na to ďalší odborníci.

Zápaly v našom tele môžu viesť k akné alebo ekzémom. Tie môžu byť obmedzené dobrými baktériami, ktoré v žalúdku bojujú proti zlým baktériám. K úplnému zabráneniu poškodzovania štrukturálnych proteínov kolagénu a elastínu v koži, pritom podľa doktora Davida Jacka vedie regulovanie krvnej glukózy a inzulinovej senzitivity.

Občasné hladovanie podporuje produkciu andioxidačných zložiek, ktoré sú známe pre redukovanie prejavov starnutia a tvorby vrások. Britský odborník však dodáva, že dôležité je prijímať všetky ostatné živiny.

Článok pokračuje pod reklamou


Prerušovaná hladovka totiž môže mať negatívny vplyv na autoimúnne choroby, ako sú psoriáza či ekzémy. Mohla by viesť k nedostatku určitých živín, vďaka čomu by sa situácia zhoršila. Pre zdravé telo i pokožku je teda v prvom rade dôležité mať komplexnú stravu so všetkými dôležitými živinami.

Doktorka Felice Gershová z kalifornského Irvinu sa zamerala viac na akné. Hlavnou príčinou vzniku akné sú zápaly prebiehajúce v tele. Preto je dôležité starať sa o zdravú rovnováhu mikroflóry v žalúdku, čo bude viesť k čistejšej pleti. Muži aj ženy s akné majú tendenciu spadať do depresií, ale ako zázrak u nich môže fungovať práve prerušovaná hladovka.

Gershová samotná vyskúšala hladovku a pozorovala zmeny na svojej pokožke, vrátane prejavov starnutia. Prečistenie pokožky je vedľajším účinkom hladovky, ktorá má pozitívny vplyv aj na kardiovaskulárne zdravie a cukrovku. Dávať pozor si však treba pri spomínaných autoimúnnych ochoreniach.

Pozri aj: Prerušovaná hladovka. Je táto filozofia pre vás?

zdroj: medical daily


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist