InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Doplnky výživy, ktoré vám pomôžu k skvelej plážovej forme

25. marca 2020
Doplnky výživy, ktoré vám pomôžu k skvelej plážovej forme
Doplnky výživy tu nie sú na to, aby nahrádzali tvrdú prácu. Je dôležité uvedomiť si, že váš úspech bude závisieť najmä od vašej disciplíny v posilňovni a najmä v kuchyni. Ak máte v poriadku tréning aj stravu, potom môžu prísť rad na suplementy.

V tomto článku sa pozrieme na také suplementy, ktoré vám pomôžu zefektívniť cestu za chudším, vyšportovanejším telom. Pomôžu vám spaľovať tuky priamo alebo nepriamo. O ktoré doplnky výživy ide?

1. Kofeín
Kofeín je jednou z najefektívnejších látok na podporenie športovej výkonnosti a spaľovania tukov. Je skvelý pre obdobie pred tréningom, kedy vám dodá energiu a vy budete cvičiť intenzívnejšie. Jeho termogénne účinky zase pomáhajú aj s efektívnejším odbúravaním tukov, preto je populárnou zložkou komplexných spaľovačov. Ideálne je prijať ho pol hodinu pred začiatkom tréningu.

Článok pokračuje pod reklamou


2. CLA
Konjugovaná kyselina linolová pomáha k lepšiemu nasýtenie jedinca, ktorému tak v diéte menej chutí jesť. Obmedzuje ukladanie nových tukov do tela a stimuluje rozpad tých už uložených. Takisto sa ukázalo, že má vplyv na budovanie novej svalovej hmoty. Prijímať by ste mali aspoň 3 gramy CLA a zefektívniť jej účinok kardiovaskulárnym tréningom.

3. R-ALA
Kyselina R-alfa lipoová podporuje spaľovanie tukov tým, že pomáha zefektívňovať oxidačné procesy v mitochondriách. Najefektívnejšie je prijímať ju na prázdny žalúdok, aby sa lepšie absorbovala. Má pritom aj prospešné účinky na zdravie – v kombinácii s cvičením znižuje riziko demencie a sklerózy multiplex.

4. Kurkumín
Má antioxidačné aj protizápalové účinky. Tento doplnok výživy sa tak hodí najmä pre tých, ktorí pravidelne trénujú intenzívne, aby sa zlepšila ich výkonnosť nepriamo cez regeneráciu. Taktiež pomáha chrániť svalovú hmotu proti rozkladu pri kalorickom deficite a znižuje riziko vynechaných tréningov pre chorobu.

5. Chitosan
Táto látka, ktorá sa získava z morských kôrovcov, sa v medicíne využíva na liečenie obezity. Zvyšuje schopnosť tela vstrebávať sacharidy a viaže na seba tuky, ktoré následne vyplaví z tela predtým, ako by sa stihli uložiť do tukových zásob. Dôležité pri jeho užívaní je dodržiavať dostatočný pitný režim.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist