Prečo sú potraviny z fariem zdravé? Hydina na farmách má výbeh na pastviny, sliepky, husi a kačice sú kŕmené prirodzeným krmivom, do ktorého nie sú pridávané stimulátory rastu, ani hormonálne prídavky. Pri spracovávaní mäsa sa do výrobkov nepridávajú umelé farbivá, dochucovadlá, aromatické a konzervačné látky. Husacie, kačacie a kuracie mäso neobsahuje stimulátory rastu, ani antibiotiká. Hydina z domácej farmy má dostatok pohybu, slnka, čerstvého vzduchu a žije v dobrých hygienických podmienkach, čo sa výrazne prejavuje nielen na vzhľade, ale aj na chuti mäsa. Pri spracovaní a balení mäsa sa nepoužívajú žiadne prípravky a látky, ktoré umelo predlžujú trvanlivosť mäsa. Čerstvá tráva a kvalitné obilie sa prejavuje tiež na množstve vitamínov a minerálov, ktoré obsahujú vajíčka sliepok, kačíc a husí z fariem.
Čerstvá zelenina
Kto sa chce zdravo stravovať a zbytočne nepriberať, pre toho je ideálne zvýšiť konzumáciu čerstvej zeleniny, ktorá má síce nižší obsah energie, no veľa vitamínov, minerálnych látok a vlákniny. Listová zelenina a zelené vňate sú bohaté na chlorofyl, železo a iné minerály. Jedná sa o látky podobné ľudskému hemoglobínu, ktoré výdatne ozdravujú a posilňujú organizmus. V medveďom cesnaku sa ukrýva vitamín C a vitamíny skupiny B. Okrem železa sa v medveďom cesnaku nachádza aj horčík, zinok, vápnik a iné prvky. Medvedí cesnak obsahuje aj alicín, preto má táto výživná rastlina aj antibakteriálne, protiplesňové a antivírusové vlastnosti. Úžasne podporuje trávenie, no tiež znižuje krvný tlak a hladinu cholesterolu v krvi.Zdravé maškrty
Kto sa chce zdravo stravovať, sušienky, keksíky a tyčinky z klasického bieleho rafinovaného cukru by mal vymeniť za zdravé maškrty. Oveľa vhodnejšie je raz za čas skonzumovať kúsok kvalitnej čiernej čokolády s vysokým podielom kakaa, sušené ovocie, alebo domáce cukrovinky, do ktorých sa pri pečení namiesto bieleho cukru použije med. Včelí med má širokú škálu zložených cukrov, množstvo vitamínov, minerálov a enzýmov. Obsahuje fruktózu, glukózu, galaktózu, maltózu a iné liečivé látky. Domáce maškrty upečené s prírodným včelím medom výborne chutia a sú skvelou náhradou za priemyselne spracované cukrovinky z bieleho cukru. No dnes aj v obchodoch so zdravou výživou už nájdete množstvo pochúťok, ktoré spoľahlivo uspokoja všetky maškrtné jazýčky a popritom neobsahujú klasický biely rafinovaný cukor.Čítať ďalší článok:
Aké plusy a mínusy má dlhodobá, aj kondičná, kulturistika? Zdieľať na Facebooku