Niektoré takého nezvyčajné kombinácie vyskúšate raz a budete mať dosť. Nepresvedčia vás. Nasledujúcich päť kombinácií je takých, čo by ste zrejme cielene nikdy nespojili. Po ich okoštovaní sa však budete pýtať, prečo ste ich neskúsili už skôr.
Jahoda a bazalka
Bazalka je liečivá rastlina a pár čerstvých lístkov alebo čajová lyžička bazalkového pesta dokážu zmeniť chuť hocakého jedla. Skúste ju skombinovať s jahodami alebo jahodovým nápojom a získate zaujímavú bohatú chuť, ktorú je ťažko popísať.
Syr a džem
Skúste si namazať na kúsok syru ovocný džem a uvidíte tú záplavu chutí. Niekto túto kombináciu jedáva s krekrami. Môžete pri nej objavovať najrôznejšie kombinácie chutí, pretože môžete meniť druh syra i džemu.
Avokádo a brokolica
Avokádo i brokolica majú veľmi prospešné účinky na naše zdravie. Z tohto hľadiska tak túto kombináciu nič z uvedeného neprekoná. Navzájom sa pritom dobre doplnia aj chuťovo, keď avokádo zjemní brokolicu. Ich využitie je mimoriadne všestranné.
Červený melón a syr feta
Táto nečakaná kombinácia funguje podobne, ako syr s džemom. Sladkosť melóna sa spáruje so slanosťou a krémovosťou syra feta. Je to aj pohodlné, pretože tento syr môžete kúpiť v kockách, čo je aj vhodnejšie, a už ho len pridáte ku kocke melóna. Môžete skúsiť doplniť aj mätu či olivový olej.
Hummus a červená kari pasta
Hummus má široké využitie a dokazuje to aj táto kombinácia s červenou kari pastou. Jedno balenie hummusu premiešajte s polievkovou lyžicou kari pasty a vznikne zaujímavá kombinácia, v ktorej hummus zjemní kari pastu a kari pasta zvýrazní hummus. Ak chcete experimentovať ešte viac, môžete pridať aj lyžicu kokosového mlieka.
Čítať ďalší článok:
Tri silové cviky, ktoré by mal robiť každý Zdieľať na Facebooku