InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Spôsobujú vám tuky na tele problémy? Zbavte sa ich rýchlo a bez driny

Autor: PR článok  /   27. augusta 2021
Spôsobujú vám tuky na tele problémy? Zbavte sa ich rýchlo a bez driny

Chudnutie nie je žiadna jednoduchá úloha a keďže čítate tento článok, predpokladáme, že pracujete  s rovnakým problémom. Zaoberáte sa otázkou, ktorej podstatou skúmania nie je nič iné ako tuky, o ktorých je vedecky dokázané, že vedú nielen k deformácii našej postavy, ale aj vzniku mnohých zdravotných komplikácií.

Žiadna cesta nie je ale tak komplikovaná, ako sa na prvý pohľad javí. Veľa závisí od spôsobu, ktorým sa k vysnívanému cieľu dopracujete. Ako povedal nemecký filozof a ekonóm Karl Marx

„Ak použijeme na dobrý cieľ zlé prostriedky, prestáva byť cieľ dobrý.

A to isté platí aj v prípade zbavovania tela nadbytočných tukov, pri ktorom je veľmi dôležité použiť správne prostriedky a zohľadniť pritom rôzne pridružené a silno pôsobiace faktory.

My vám niektoré z tých overených teraz predstavíme.

Zdravá strava nie je všetko

Najčastejším dôvodom pribúdania tukov na našom tele je nevyvážená a nezdravá strava. Schudnúť teda neznamená iba rýchle rysovanie svalov a opätovný návrat k bežnému životnému štýlu. Pre dlhotrvajúci efekt a vašu maximálnu spokojnosť musíte vo svojom živote a stravovaní urobiť razantnú a dlhotrvajúcu zmenu bez negatívnych vedľajších účinkov. Nie vždy sa ale tajomstvo úspechu skrýva iba v samotnej strave.

Pomôcť by mohli účinné spaľovače tukov

Nejde o žiadne zázračné produkty vyrobené podľa pseudo-orientálnych receptov alebo nízkokalorických obilnín, ktoré sa odporúčajú konzumovať iba na raňajky.

Ide o látky vo forme doplnkov stravy navrhnutých špeciálne pre ľudí s aktívnym životným štýlom a tých, ktorým na svojej postave a osobnej pohode záleží.

Účinné spaľovače tukov môžu byť teda rôzne. Niektoré odstraňujú prebytočnú vodu z tela, čím zabraňujú tvorbe tukového tkaniva. Iné zvyšujú telesnú teplotu počas cvičenia, čo priamo ovplyvňuje stratu kalórií. Ďalšie blokujú chuť do jedla, čo vám umožňuje jesť naraz výrazne menej jedla a zostať pritom zasýtení a plní energie.

Všetky spaľovače tukov spravidla rozkladajú tukové bunky, predchádzajú ich novému formovaniu a tiež zlepšujú metabolizmus, vďaka čomu nepriberiete ani vtedy, ak ich prestanete užívať.

Rýchle a jednoduché spaľovače tukov môžu vyzerať ako prášok na zmiešanie s vodou, hotový kokteil alebo dokonca ako čokoládová tyčinka s vyšším obsahom pre telo veľmi dôležitých proteínov. Najväčšou výhodou takéhoto „stravovania“ je potom rýchlejšie chudnutie, bez driny a hladovania.

Kombinácia s fyzickou aktivitou

Ako sme si povedali, chudnutie a zbavovanie tela tukov je zložitý proces, ktorý ovplyvňuje niekoľko faktorov. Strava, kalorický deficit a ani výživové doplnky vám nepomôžu, ak to celé neskombinujete s vyššou fyzickou aktivitou, ktorej sme, priznajme si, viacerí z nás mali za posledné mesiace žalostne málo.

Home office a izolácia nie je predsa pre naše telo a jeho zdravie tá najlepšia kombinácia.

Naopak, čím viac pohybu vo svojom živote máme, tým lepšie sa cítime, vyzeráme a zvládame jednotlivé situácie.

Najlepšie fyzické aktivity sú tie, ktoré majú rýchly účinok. Silové cvičenia, pri ktorých je vhodné použiť správnu športovú obuv, vám pomôžu spáliť o 70 % kalórií viac ako tie klasické. Sú síce krátke a intenzívnejšie, ale nútia telo a jeho svaly pracovať.

Avšak, treba si tiež uvedomiť, že chudnutie a pravidelné cvičenie vytvárajú medzi sebou akýsi nepopierateľný vzťah a najvyššia úroveň účinnosti chudnutia je pozorovaná iba vtedy, ak sú medzi cvičením a konzumáciou jedla dodržané správne časové odstupy.

Tak na prestávky spolu s výberom tých najlepších spaľovačov tukov, vhodných cvikov a zdravej stravy myslite a cieľ - zbaviť sa nevzhľadných a zdraviu škodlivých tukov - potom určite rýchlo splníte.


foto: Pormezz/Shutterstock.com

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist