InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Ako vytvoriť harmonický domov

Autor: PR článok  /   27. októbra 2022
Ako vytvoriť harmonický domov
Domov predstavuje miesto, ktoré si každý môže zariadiť podľa svojich potrieb a predstáv. Detská izba nemusí byť nutne okázalá či luxusná. Postačí, ak je praktická a pôsobí harmonicky, keď vyvoláva pozitívne pocity a dieťaťu poskytuje bezpečné zázemie.

Pre deti je detská izba nielen spálňou, ale aj obývacou izbou, herňou a študovňou. Veľkosť izby a jej vybavenie by preto malo týmto funkciám vyhovovať, no pri zariaďovaní treba myslieť hlavne na bezpečnosť. Pri organizovaní obytného priestoru pre dieťa sa rodičia nezaobídu bez pravidiel, avšak ani bez tvorivosti. Keď sa spoja overené zásady s fantáziou, výsledok v podobe harmonického prostredia je zaručený.

Prírodné materiály

Ak práve rozmýšľate nad tým, aký materiál vybrať do detskej izby, pouvažujte nad drevom. Drevo je nadčasový materiál, ktorý vyžaruje teplo a vždy dobre vyzerá. Nábytok z prírodných materiálov zaručí, že dieťa sa vo svojom kráľovstve bude cítiť príjemne a tento pocit ešte väčšmi umocnia aj oblé tvary nábytku. Okná, dvere a podlahy je tiež dobré voliť z dreva, ktoré dodá detskej izbe prírodný charakter a robí ju útulnejšou.

Dobre zorganizovaný priestor

Kto chce, aby v detskej izbe prevládal poriadok, pri zariaďovaní dbá na to, aby miestnosť disponovala dostatočne priestrannými úložnými priestormi. Veľkorysými rozmermi a praktickým vnútorným členením disponujú vstavané skrine na mieru. Stačí len určiť, ktoré poličky majú slúžiť na školské a športové oblečenie, ktoré na domáce šaty a detské pyžamá. Samostatne stojace skrine sú k dispozícii v mnohých variantoch a nie zriedka sú vybavené tiež nadstavcami, ktoré úložný priestor ešte zväčšujú. Do nadstavcov je možné uložiť rôzne sezónne dekorácie – vianočné svietniky a veľkonočné ozdoby, športové náradie, detský stan alebo bivak. Zmestia sa do nich takmer všetky veci z domácnosti, ktoré sa nepoužívajú celoročne.

Poriadok nadovšetko

Viete, ako vplýva poriadok či neporiadok na život dieťaťa? V prvom rade permanentným poriadkom v detskej izbe vytvoríte svojmu potomkovi tie najlepšie podmienky na bezproblémovú existenciu. Ak dieťa nemá okolo seba všetko správne usporiadané, len ťažko sa môže v priestore dobre orientovať. Navyše, chaos zvykne spôsobovať stres a tiež rozptyľuje sústredenosť. Výhodou dobre zariadenej detskej izby je, že každá vec je vždy na svojom obvyklom mieste, vďaka čomu nebude vaša ratolesť zbytočne strácať čas hľadaním čohokoľvek. Dobre zorganizovaný, uprataný a čistý priestor zjednodušuje využívanie izby a skvelo zvyšuje deťom aj ich rodičom kvalitu bývania.

foto: dreamstime.com

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist