InstagramFacebookYoutube
Motivácia

9 tipov, ako minimalizovať vplyv sviatkov a udržať na správnej ceste

19. decembra 2022
9 tipov, ako minimalizovať vplyv sviatkov a udržať na správnej ceste
Priznajme si to – nikto nie je svätý. Každý raz za čas vo svojej diéte zhreší, každý občas vynechá tréning. V období sviatkov si to každý aj ľahšie ospravedlní. Potom sa však na seba pozrieme a často to oľutujeme. Teraz prichádza nová príležitosť na to, aby sme rovnakú chybu nezopakovali.

Prinášame vám niekoľko tipov a trikov od legendárnej Ashley Kaltwasserovej, ktoré vám pomôžu minimalizovať negatívne vplyvy sviatkov na váš zdravý životný štýl a udržať vás na správnej ceste za vašimi cieľmi tak, aby ste sa aj v novom roku cítili spokojní samí so sebou.

Najdôležitejším faktorom v tom, aby ste sa vyhli zimnému priberaniu, je miera. Nechcete kaziť pohodu naťahovaním sa s rodinou a priateľmi o tom, že nechcete to jedlo alebo ten nápoj. Pokiaľ sa nepripravujete na súťaž alebo fotenie, môžete si dať čokoľvek, čo chcete, ale s mierou!

Článok pokračuje pod reklamou


Je v poriadku trochu zhrešiť, ale pamätajte na to, že vy máte pod kontrolou množstvo jedla, ktoré prijmete. Mnohí to berú tak, že keď zhrešia trochu, tak môžu podvádzať v diéte celý deň, pretože už aj tak niečo pokazili. Tak to brať nemôžete, lebo skôr, ako si to uvedomíte, prijmete ohromné množstvo kalórií, ktoré sa prejavia na vašom zadku, stehnách a bruchu.

Treba trochu zmeniť myslenie. Namiesto toho, aby ste sa cítili vinní po zjedení kúsku koláča, buďte hrdí na seba, že ste zjedli len ten jeden kúsok. Ak chutil skvelo a v hlave si hovoríte, že by ste si ešte dali, spomeňte si na zlé pocity, ktoré budete mať krátko po tom, čo by ste sa prejedli.

Kľúčové je jesť malé porcie a vychutnávať si ich pomalou konzumáciou. Aby ste potom dostali chuť preč z úst, treba vypiť pohár vody a rozptýliť sa konverzáciou s rodinou či priateľmi, alebo nejakou úlohou, prípadne prechádzkou či cvičením.

Ak ovládnete svoju silu vôle, ľahšie zabránite nechcenému priberaniu. A sila vôle je ako sval – čím viac ju precvičujete, tým silnejšia bude.

Toto všetko možno zhrnúť do 9 tipov, ktoré vám pomôžu udržať sa na správnej ceste aj počas sviatkov:

1. Na tanier si naložte len malú porciu.
2. Jedzte veľmi pomaly.
3. Vypite galón vody, aby ste si pomohli s trávením.
4. Zapojte sa do úloh alebo konverzácie s ľuďmi.
5. Začnite svoj deň vysoko intenzívnym tréningom.
6. Konverzáciu na oslave presuňte ďalej od maškŕt.
7. Užívajte doplnok výživy s vlákninou.
8. Prejdite sa alebo si zacvičte po konzumácii maškŕt.
9. Telo berte ako stroj, nie ako odpadkový kôš.

zdroj: FitnessRx


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist