InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Ktoré oblasti života vám zlepší pravidelné posilňovanie?

26. marca 2023
Ktoré oblasti života vám zlepší pravidelné posilňovanie?
Silový tréning vám neposilní len svaly a sebavedomie, ale naučí vás veľa o živote. Jeho pozitívny prínos presahuje hranice posilňovne a viacerými spôsobmi pozitívne ovplyvní váš život. Pomôcť vám môže aj v nasledujúcich piatich oblastiach.

Rast a rozvoj

Tréning tvaruje vaše predstavy o napredovaní a získavate vďaka nemu zdravý zmysel pre úspechy. Bez značných pokrokov v hocktorej oblasti života by ste mali tendenciu vzdávať sa. Tréning vás však naučí trpezlivosti, pretože aj napriek tvrdej práci pokroky prichádzajú pomaly. Viete, že ak budete v procese disciplinovane pokračovať, tak budete rásť. Je to lekcia pre váš osobný rozvoj.

Stanovovanie cieľov

Ešte predtým, ako vstúpite do posilňovne, si nastavíte predstavu, ako by ste chceli vďaka cvičeniu vyzerať. Stanovíte si cieľ a svoju snahu podriaďujete nemu. Medzitým si stanovujete menšie ciele, ktoré vás k tomu hlavnému približujú, či už sú to pokroky pri počtoch opakovaní alebo váhe na činkách. Každý tréning má nejaký svoj zmysel. Takýmto spôsobom stanovovania cieľov môžete dosahovať úspechy aj v iných sférach života.

Článok pokračuje pod reklamou


Prispôsobivosť náročným veciam

Správny tréning by mal byť pre cvičenca výzvou. Správny tréning je náročný. Či už je to záťaž, ktorej čelíme, alebo zlyhania, ktoré nás postretnú, všetko je to náročná súťaž celého procesu. Bez nej by sme nerobili pokroky a nejako si zvykneme na to, aby sme tie náročné veci pravidelne robili. V posilňovni si vybudujete disciplínu a húževnatosť, ktoré vám pomôžu prekonávať náročné situácie aj v bežnom živote. Musíte prekonávať výzvy, aby ste napredovali. Nemôžete žiť stále vo svojej komfortnej zóne.

Zložené úročenie

Zložené úročenie ilustruje silu malých, postupných zmien. Prakticky si ho osvojíte aj v posilňovni. Aj keď budú vaše tréningy trvať len polhodinu denne, no budete ich robiť denne, tak z malých investícií do vášho zdravia sa vyvinie veľká návratnosť v podobe lepšieho zdravia, dlhšieho života, krajšej postavy a vyššej sebadôvery, čo sa zase prejaví v tom, že si budete môcť viac užívať život a budovať vzťahy.

Zlepšovanie nálady

Cvičenie je prirodzeným stimulantom dobrej nálady. Počas neho sa vyplavujú endorfíny, ktoré ju zlepšujú. Bojujete ta proti podráždenosti, nervozite, depresii. A čím pozitívnejšiu nálad budete mať, tým budete mať aj lepšie vzťahy, budete optimistickejší a produktívnejší. Kto by to nechcel?


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist