InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning fitness modelky (22. časť) – Janita Jančeva a chrbát s bruchom

18. októbra 2023

V tejto časti nášho seriálu o tréningoch fitness modeliek sa pozrieme do Európy. Z Bulharska pochádza Janita Jančevová. Zameriame sa na jej tréning chrbta a brucha.

Jančeva sa v mladosti venovala rôznym športom, no cestu k cvičeniu si našla až vďaka televíznej šou. Výsledky cvičenia sa jej zapáčili, a tak sa mu začala venovať naplno.

Svoje telo si počas týždňa rozdelí na jednotlivé svalové partie, ktoré trénuje počas pracovných dní. V sobotu a nedeľu oddychuje. Radšej cvičí s voľnými váhami – činkami, ako so strojmi.

Článok pokračuje pod reklamou


Svoj týždenný rozpis začína tréningoch chrbta a brucha, v utorok precvičuje ramená a brucho, v stredu ruky a brucho a vo štvrtok nohy a brucho. V piatok sa venuje vysoko intenzívnemu intervalovému tréningu.

Chrbát precvičuje šiestimi cvikmi, ktorými ho precvičí komplexne odhora až dole. Väčšinu cvikov odcvičí v štyroch sériách po 10 alebo 12 opakovaní. Len na koniec absolvuje hyperextenzie v štyroch sériách po 20 opakovaní. Pred nimi absolvuje postupne zhyby, príťahy veľkej činky v predklone, príťahy hornej kladky k hrudníku, príťahy jednou rukou v predklone a príťahy spodnej kladky v sede (veslovanie).

Ďalšími piatimi cvikmi precvičí brušné svaly. Každý cvik však vykoná len raz s vyšším počtom opakovaní. Bicyklové skracovačky, skracovačky s nohami kolmo k zemi, príťahy kolien v sede a dosku so striedaním polôh vykoná 40-krát. na záver venuje 20 opakovaní skracovačkam na kladke.

Janita Jančeva a tréning chrbta a brucha
Cvik Série Opakovania
Zhyby 3 10
Príťahy veľkej činky v predklone 3 10
Sťahovanie hornej kladky k hrudníku 3 10
Príťahy jednoručky v predklone 3 12
Veslovanie na spodnej kladke 3 12
Hyperextenzie 4 20
Bicyklové skracovačky 1 40
Skracovačky s nohami kolmo 1 40
Príťahy kolien v sede 1 40
Doska so striedaním polohy rúk (z dlaní na predlaktia a naspäť) 1 40
Skracovačky na kladke 1 20



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist