Margarín
Toto je klasika. Margarín bol veľmi populárny v 80. a 90. rokoch, kedy bola verejnosti predávaná myšlienka, že ide o zdravú náhradu masla. Mnoho výskumov však časom potvrdilo pravý opak. Margarín je typicky vyrábaný hydrogenáciou, pri ktorej sa tvoria trans-tuky, teda najhorší druh tukov. Konzumácia margarínu má priamy dopad na náraz zlého typu cholesterolu a zvyšovanie rizík srdcovocievnych ochorení. Ak teda chcete maslo, tak použite maslo.Športové nápoje
Športové nápoje boli vyvinuté pre športovcov, ktorí sa venujú športovaniu niekoľko hodín. Ich zásoby glykogénu sa tak vyčerpajú a oni prichádzajú o výkonnosť. A to by sa športovcovi nemalo stávať. Tieto nápoje im glykogén dodajú, pretože obsahujú veľa jednoduchých cukrov. Pre bežných ľudí a kondičných cvičencov však vhodné nie sú. Najhoršie sú pre tých, čo sa snažia schudnúť. V tomto smere vám nepomôžu a pre veľký obsah energie dokonca môžu spôsobiť priberanie.Vaječné bielka
Mnoho ľudí vyhadzuje vaječné žĺtka z obavy, ktorú vzbudzuje cholesterol. Jedia tak len bielka. Vedci však dokázali, že cholesterol v žĺtkoch je pri kontrolovanom bežnom príjme neškodný. Ak jedávate len bielka, oberáte sa o celú škálu prospešných látok, ktoré obsahujú žĺtka. Najviac teda z vajec dostanete vtedy, keď ich budete konzumovať celé. Navyše, tak chutia aj lepšie.Hnedý chlieb
O tom, že biele pečivo je zlou voľbou, ak sa snažíte udržovať si optimálnu váhu alebo schudnúť, je známe. Mnoho ľudí sa však v dojme, že robia dobrú vec, obráti na hnedý chlieb. Myslia si, že je zdravší ako biely. Nie je to však tak vždy. Je pravdou, že obsahuje viac celozrnnej múky, ale stále obsahuje aj spracovanú múku. Je teda len o trochu lepší ako biely. Glykemický index bieleho chleba je 71, hnedého 69. Najlepšou náhradou týchto chlebov je celozrnný s vysokým obsahom vlákniny. Čím je tento obsah vyšší, tým je lepšie.Čítať ďalší článok:
New York Pro vyhral Morel pred Martinezom Zdieľať na Facebooku