Príťahy jednoručky v predklone

Hlavný zapojený sval: Chrbát
Ďalšie zapojené svaly: Ramená, bicepsy
Potrebná výbava: Jednoručka, lavička

Prevedenie cviku: Na lavičku položíme ľavé koleno, predkloníme sa a na lavičku tiež umiestnime ľavú ruku, ktorá nám poslúži ako opora. Pravú nohu máme umiestnenú po pravej strane lavičky a je vystretá. Uchytíme do pravej ruky jednoručku, pričom dlaň smeruje k lavičke. V počiatočnej polohe máme ruku vystretú (1). Spolu s výdychom potom priťahujeme činku hore až pokým činka nie je pri rebrách alebo nadlaktie pravej ruky nie je mierne nad osou trupu (2). Pomalým pohybom ju vrátime späť do počiatočnej pozície a opakujeme. Po vykonaní predpísaného počtu opakovaní zopakujeme postup aj s opačnou stranou.