InstagramFacebookYoutube
Výživa

10 prospešných účinkov škorice

27. novembra 2015
10 prospešných účinkov škorice
Škorica je aromatickým korením, ktorého korene siahajú do južných častí Ázie. Tam už pred stáročiami vedeli o jej prospešných účinkoch. My si teraz spomenieme desať tých najlepších pre vaše zdravie a kvalitu života.

1. Škorica a infekcie
Škorica má antiparazitické a antibakteriálne vlastnosti, takže dokáže bojovať proti bakteriálnym infekciám, vďaka čomu vás ochráni pred mnohými ochoreniami.

2. Škorica a nervový systém
Škorica sa podieľa na prevencii proti rôznym neurogeneratívnym poruchám, ako sú Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba, skleróza multiplex či mozgový tumor. Podľa nedávnej štúdie obmedzuje ich rozvoj a vo všeobecnosti posilňuje nervový systém.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Škorica a chudnutie
Škorica podporuje cirkuláciu krvi a redukuje negatívnu odozvu tela ukladať tuky z tučných jedál. Podporuje metabolizmus takou mierou, že citeľne podporuje chudnutie.

4. Škorica a žalúdok
Ak vás trápia žalúdočné problémy, škorica vám pomôže. Bojuje proti plynatosti, podporuje trávenie a znižuje riziko hnačky. Dokáže teda uľaviť aj pri jemných bolestiach brucha.

5. Škorica a artritída
Škorica má antizápalové vlastnosti, ktoré z nej robia efektívny domácky nástroj na uľavovanie pri bolestiach z artritídy. Stačí ju rozdrviť, pridať do vody a aplikovať na boľavý kĺb.

6. Škorica a zubné kazy
Antibakteriálne vlastnosti škorice majú zase na svedomí zabíjanie škodlivých baktérií, ktoré v ústach podporujú vznik zubných kazov a ochorenia ďasien. Pomáha tiež odstraňovať zápach z úst.

7. Škorica a mozog
Škorica dokáže podporiť aktivitu mozgu a zlepšuje aj pamäť. Ak potrebuje zvýšiť svoju výkonnosť a koncentráciu, práve s tým dokáže pomôcť.

8. Škorica a hrubé črevo
Škorica zohráva dôležitú úlohu pri zdraví črevného zdravia. Dokonca sa považuje za bezpečnú a prírodnú prevenciu rakoviny hrubého čreva.

9. Škorica a cukrovka
Škorica podporuje úroveň lipidov a glukózy, vďaka čomu zlepšuje schopnosť tela regulovať úroveň cukru v krvi. Preto je prospešná aj pre tých, ktorí trpia cukrovkou typu 2. Stačí denne prijať menej ako polovičku čajovej lyžičky, aby ste úroveň krvného cukru dostali pod kontrolu.

10. Škorica a HIV
Škorica predchádza ochoreniam, ktoré spôsobujú rôzne vírusy. Nedávna štúdia ukázala, že je najefektívnejšia pri boji proti vírusu HIV.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist