InstagramFacebookYoutube
Výživa

Prospešné účinky kuracieho mäsa

11. decembra 2015
Prospešné účinky kuracieho mäsa
Kuracie mäso je chutné, dostupné a ľahko spracovateľné. Preto je také populárne pri príprave jedál. Ľudia ho konzumujú bežne, ale jeho prospešným účinkom pozornosť nevenujú. Čo pre vás jeho konzumácia znamená?

Kuracie mäso si môžete upiecť, uvariť, ugrilovať. Môžete si z neho urobiť aj polievku. Jeho variabilita je jedným z jeho pozitív. Tie ďalšie súvisia s vaším telom, ktorému dodáva mnoho živín potrebných pre lepšie zdravie. Aké prospešné účinky vám poskytne?

1. PODPORUJE RAST SVALOVEJ HMOTY
Kuracie mäso je jedným z najlepších zdrojov bielkovín. Ide o netučné mäso, takže neobsahuje ani veľa tukov. Preto vyhovuje kulturistom, ktorí sa snažia o rast svalovej hmoty v objemovej fáze prípravy i o jej udržanie pri „rysovačke“.

Článok pokračuje pod reklamou


2. POSILŇUJE ŠTRUKTÚRU KOSTÍ
Okrem bielkovín obsahuje kuracie mäso aj niekoľko minerálov, vrátane fosforu a vápnika, ktoré pomáhajú zlepšovať stav kostí. Obsahuje aj selén, ktorý je známy tým, že znižuje riziko artritídy.

3. PODPORUJE PRODUKCIU TESTOSTERÓNU
Ďalším pozitívom pre mužov bažiacich po väčšej sile, svaloch a mužnosti. Kuracie mäso totiž pomáha regulovať aj hladinu mužského pohlavného hormónu testosterónu a tiež podporuje aj produkciu spermií.

4. PODPORUJE IMUNITU
Slepačia polievka nie je nadarmo používaná ako domáci liek proti chrípke, nádche a iným bežným ochoreniam súvisiacim s respiračným systémom. Tekutina pokrýva hrdlo a pomáha tak brániť rozširovaniu mikróbov spôsobujúcich infekciu. Plusom je aj para z polievky, ktorá sa dostáva do nosa a hrdla a pomáha ich prečistiť.

5. PÔSOBÍ POZITÍVNE NA SRDCE
Kuracina je bohatá na vitamín B6, ktorý zohráva významnú úlohu pri prevencii proti srdcovému infarktu. Vďaka niacínu taktiež pomáha znižovať hladinu cholesterolu, ktorý sa podieľa na srdcovocievnych ochoreniach. Kuracie mäso obsahuje aj omega-3 mastné kyseliny.

6. ZĽAHČUJE PREDMENŠTRUAČNÉ SYMPTÓMY
Mužov kuracie mäso teší podporovaním testosterónu, ženy poteší redukovaním predmenštruačných symptómov. Obsahuje totiž magnézium (horčík), ktoré pomáha zľahčovať bolesti, ako aj potláčať zmeny nálad, ktorými si žena môže v tomto období prechádzať.

7. ZNIŽUJE HLADINU STRESU
Máte stresujúci deň? Kuracie mäso na obed bude výbornou voľbou. Obsahuje totiž dve látky, ktorí pomáhajú stres a napätie redukovať – vitamín B5 a aminokyselinu tryptofán. Navyše aj dobré chutí, čo stimuluje vylučovanie hormónov podporujúcich dobrú náladu.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist