InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Ako prekonať nedostatok motivácie a ísť cvičiť?

13. decembra 2015
Ako prekonať nedostatok motivácie a ísť cvičiť?
Zastavuje vás nedostatok motivácie od dosiahnutia štíhleho vypracovaného tela? Nemôžete sa dostať do kondície, pretože ste demotivovaní? Nebojte sa, nie ste v tom sami. Nedostatok motivácie sa však dá prekonať.

Aj ľudia, o ktorých by ste to nepovedali, musia v živote prekonať sami seba a napriek tomu, že sa im nechce, zájdu do posilňovne a tvrdo pracujú. Našli totiž recept, ako nedostatok motivácie poraziť. A takýto ľudia často patria k tým úspešným. Ak sa chcete k ním zaradiť aj vy, vyskúšajte nasledujúce tipy:

1. Urobte rýchle rozhodnutie - ešte predtým, ako u vás dôjde k vnútornému rozhovoru, rozhodnite sa, že pôjdete cvičiť. Jednoducho nad tým príliš nerozmýšľajte, postavte sa, povedzte si to a choďte. Rozhodnutie je prvým veľkým krok k tomu, aby ste tréning absolvovali.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Začnite zľahka - aby cyklisti vydržali etapu prejsť až do konca, začínajú pozvoľna a tempo vystupňujú až v závere. A aj vy by ste mali začať zľahka cvičiť. Ak začnete zhurta, rýchlejšie vyhoríte a cvičenie si znechutíte.

3. Zapisujte si svoje tréningy - ak si budete viesť tréningový denník a zapisovať svoje tréningy, budete k prístupu k ním zodpovednejší. Ak si budete zapisovať svoje pokroky, bude vás to motivovať k ďalším. Možno sa to nezdá, ale pomôže to.

4. Pustite si hudbu - hudba má preukázateľný vplyv na podporovanie nálady. Ak sa cítite zle, lenivo, tak si pustite svoju obľúbenú hudbu. V ideálnom prípade niečo energické a veselšie. Počúvajte hudbu pred cvičením a môžete aj počas neho.

5. Pozrite si video na YouTube - ak nepomôže hudbu, potom je tu ešte jedna ťažšie zbraň – video. V súčasnosti máte vďaka internetu dosah na tisícky motivačných videí a tisícky videí, ktoré sa týkajú priamo cvičenia. Stačí ísť na YouTube.

6. Zmeňte svoj tréningový plán - niekedy za nechuťou ísť cvičiť stojí to, že robíte stále do kola tú istú rutinu. Opakovanie toho istého vedie k nude. Preto by ste si tréningy mali udržovať pestré a meniť ich pokojne aj raz za mesiac.

7. Myslite pozitívne - vaše myšlienky a slová ovplyvňujú aj vaše chovanie. Neurobíte si žiadnu láskavosť tým, keď si budete hovoriť, že ste leniví a že sa vám nič nechce. Musíte myslieť pozitívne a tak isto sa aj vyjadrovať. Pomôže aj to, keď máte pred tréningom v hlave jasnú víziu toho, čo chcete dosiahnuť.

8. Pripomeňte si výhody cvičenia - zlá nálada a stres sú bežnými výhovorkami, ale v skutočnosti vám s nimi môže pomôcť práve cvičenie. Pripomeňte si, čo ešte vám môže dať – budete sa cítiť lepšie, budete zdravší a pre iných atraktívnejší.

9. Uľahčite si prístup k cvičeniu - stanovte si cvičenie za prioritu a nedávajte si pred seba prekážky. Ak máte ďalekú cestu k posilňovni, urobte si ju doma. Ak sa hanbíte iných ľudí, cvičte doma. Ak viete, že cez popoludnia nestíhate, cvičte ráno. Spravte si z cvičenia zvyk, urobte z neho vašu dennodennú súčasť. Pre určitý časový úsek dňa si nič iné neplánujte.

10. Dobre sa vyspite - niekedy sa môžete cítiť nemotivovane jednoducho preto, že ste sa dobre nevyspali. Snažte sa preto venovať pozornosť kvalite spánku.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist