TIP: Nevynechávajte pri diéte ovocie
Mnoho ľudí sa pri diéte dopúšťa jednej chyby. Zo strachu pred cukrami ukrytými v ovocí sa mu vyhýba. Je pravda, že ovocie obsahuje cukor, ale treba si uvedomiť, že ide o formu ovocného cukru, ktorý nezvýši obsah cukru v krvi tak, ako bežný stolný cukor.Dôležité je, že fruktóza pomáha znovu naplniť zásoby glykogénu v pečeni a to je rozhodujúci faktor toho, či vaše telo bude uvoľňovať energiu alebo nie. Pokiaľ neprijmete denne viac ako 50 gramov fruktózy, nebude sa meniť na tuk. Mnohé druhy ovocia navyše obsahujú iné prospešné látky a majú relatívne nízky obsah kalórií. Niektoré, ako avokádo či jablko, znižujú aj chuť do jedla. Kokos, citrón i grapefruit tiež pomáhajú k podporeniu spaľovania tukov. Nie je nezvyčajné, že sa ľudia vyrysujú aj s ovocím na desiatu. Nezabúdajte však na to, že všetkého veľa škodí, takže aj ovocie jedzte s mierou.
Ďalšia časť vyjde o dva týždne. Nečítali ste tú poslednú?
Prečítajte si ju teraz: Výživový tip: Sodík pred tréningom v teple
Čítať ďalší článok:
Pondelková dávka motivácie – citáty (14.) Zdieľať na Facebooku