InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

7 tipov, ktoré vám pomôžu spáliť tuky na brušku

Autorka: Lucka  /   09. mája 2020
7 tipov, ktoré vám pomôžu spáliť tuky na brušku
Snažíte sa chudnúť, ale znepokojuje vás tuková vrstva v okolí brucha? Nebojte sa, so správnym prístupom a akceptovaním nasledujúcich siedmich tipov sa dopracujete aj k brušku, na ktoré budete pyšné.

Týchto sedem tipov vám pomôže zbaviť sa veľkého brucha a schudnúť komplexne:

1. Nepreháňajte to s cvikmi na brucho – v prvom rade si musíte uvedomiť, že lokálne chudnutie nefunguje. Nemôžete teda cvičiť len cviky na brucho s nádejou, že vás zbavia nadbytočných tukov. Musíte chudnúť komplexne. Okrem silového tréningu je pritom užitočný kardio tréning, ktorý by ste mali robiť minimálne štyrikrát týždenne.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Obmedzte príjem kalórií – chudnutie je o kalorickom deficite. K nemu vám pomáha zvýšená fyzická aktivita (cvičenie) a úprava stravy. Musíte z nej prijať menej kalórií, ako telo zo seba vydá. Ak sa pri tomto kroku cítite hladné, zamerajte sa na zvýšený príjem vlákniny a bielkovín pri udržaní nižšieho príjmu kalórií.

3. Nevynechávajte v strave tuky – mnoho žien sa okrem cukrov v strave bojí aj tukov. Ak ich však budete vynechávať úplne, urobíte chybu. Zdravé tuky vám s chudnutím pomôžu a tiež vás udržia dlhšie sýtymi. Dobré zdroje sú orechy, semená, olivový olej či avokádo.

4. Jedzte šalát pred každým väčším jedlom – keď pred každým väčším jedlom zjete trochu šalátu, budete mať plnší žalúdok a zjete toho menej. Vďaka tomu zabránite príjmu kalórií navyše, ak by ste sa z jedla prejedli.

5. Večera by mala byť najľahším jedlom dňa – počas noci sa metabolizmus človeka spomaľuje, a preto sa jedlo prijaté večer netrávi tak efektívne a ľahšie sa mení na tuk. To je dôvod, prečo by ste toho malo večer zjesť najmenej.

6. Nezabúdajte na vodu – dodržujte pitný režim, pretože nedostatok body zhoršuje činnosť tela a spôsobuje, že si signály smädu môžete pomýliť so signálmi hladu.

7. Doprajte si dostatok spánku – v neposlednom rade je dôležité, aby ste venovali svoju pozornosť aj vášmu spánkovému režimu. Pomôže vám zotaviť sa z cvičenia a zaistí, že budete mať dostatok energie pre ďalší tréning. Ak ste nevyspaté, zvyšuje sa aj váš apetít. Spať by ste mali 7-8 hodín.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist