InstagramFacebookYoutube
Výživa

Cíťte sa lepšie, buďte bystrejší: Top 5 jedál pre váš mozog

16. júna 2020
Cíťte sa lepšie, buďte bystrejší: Top 5 jedál pre váš mozog
Chcete si zníži hladinu stresu, cítiť sa lepšie a zároveň myslieť jasnejšie? Chcete byť pozornejší a koncentrovanejší? Potom by ste sa mali zamerať na zlepšenie stavu vášho mozgu. A to môžete dosiahnuť aj pomocou stravy.

Aby ste sa nemuseli stresovať ešte aj z toho, čo máte jesť, aby ste si zlepšili svoje mentálne zdravie, pripravili sme pre vás výber piatich najlepších jedál, ktoré pomôžu činnosti mozgu teraz a tiež obmedzia prejavy starnutia v budúcnosti:

1. Losos
K lososovi toho netreba veľa písať, je veľmi dobre známe, že obsahuje zdravé tuky, ktoré sú prospešné na viacerých frontoch. Vďaka omega-3 mastným kyselinám pomáha k lepšej pamäti a znižuje prejavy starnutia. Taktiež má veľa bielkovín a je nápomocný pri chudnutí.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Vlašské orechy
Vlašské orechy sú jedným z najlepších zdrojov DHA, čo je biologicky aktívna omega-3 mastná kyselina spájaná so zdravým mozgom. Vďaka nej sa budete efektívnejšie učiť a viac si toho pamätať. Okrem toho je prospešná aj pre srdcovocievne zdravie.

3. Čučoriedky
Čučoriedky sú jedným z najlepších zdrojov cenných antioxidantov, ktorú majú veľmi pozitívny vplyv na náš mozog. Dodávajú mu energiu a pomáhajú mu aj lepšie sa zotavovať z poškodení. V našich telách tiež znižujú zápalové procesy. Plus, vitamín C a vláknina vám pomôžu k pevnejšiemu zdraviu i k lepšej postave.

4. Cvikla
Vďaka svojmu obsahu znižuje riziko Alzheimerovej poruchy. Obsahuje dusičnany, ktoré sa v tele menia na oxid dusnatý. Ten pomáha zvyšovať prietok krvi, vďaka čomu sa lepšie okysličuje aj mozog. Taktiež pomáha znižovať krvný tlak.

5. Granátové jablko
Sú plné dôležitých antioxidantov, ktoré sú skvelé pre stav vášho mozgu. pomáhajú mu efektívnejšie fungovať a bránia jeho poškodzovaniu oxidáciou, ktoré sa časom prejavuje. Výhodou je, že ide o veľmi chutné ovocie, ktoré vám posilní zdravie celkovo. A nepotrebujete ho jesť ani príliš veľa.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist