InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Pozdvihnite svoju kondičku na novú úroveň týmto tréningom

Autorka: Lucka  /   21. novembra 2020
Pozdvihnite svoju kondičku na novú úroveň týmto tréningom
Chceli by ste svoju kondíciu pozdvihnúť na novú úroveň a hľadáte tréning, ktorý by vám k tomu pomohol? Už viac hľadať nemusíte. Prinášame vám efektívny tréning, ktorým si zlepšíte kondíciu, posilníte svaly a udržíte postavu s malým množstvom podkožného tuku.

Najlepšie na tomto tréningu je, že ho môžete robiť v posilňovni aj v domácom prostredí. Nebudete naň totiž potrebovať žiadne špeciálne náčinie. Postačia vám len dve buliny, ktoré sa u nás zakorenili pod anglickým názvom „kettlebell“.

Podľa vašej súčasnej kondičnej úrovne už potom zvolíte, aká ťažká záťaž pre vás bude potrebné. Pre tie priemernejšie cvičenkine bude stačiť, ak bude počiatočná váha kettlebell okolo 8 kilogramov. Ak sa cítite na vyššiu váhu, môžete začať pokojne aj s dvojnásobkom. Aj sa obávate aj tých 8 kilogramov, pokojne hmotnosť znížte. Nezabúdajte však postupne váhovo napredovať.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréning je pomerne jednoduchý a skladá sa z ôsmich cvikov, ktoré sa vykonávajú v štyroch sériách. Opakovania sa držia na vyššej úrovni. Medzi sériami i cvikmi sa snažte odpočívať len jednu minútu, nie viac. Bude to makačka, ktorá však bude stáť za to.

Postupne si prejdeme tieto cviky: kľuky s jednou rukou na kettlebelli, švihy dvoch kettlebellov pomedzi nohy s následným výtlakom nad hlavu, mŕtvy ťah s kettlebellom na jednej nohe, gobletove drepy, chôdza s kettlebelom vo vystretej ruke nad hlavou, výpady s kettlebellom uchopeným oboma rukami za hlavou s následnou tricepsovou extenziou, švihy s predávaním kettlebellu z jednej ruky do druhej, švihy s kettlebellom uchopeným v oboch rukách.

„Kettlebell“ tréning na rozvoj kondičky
Cvik Série Opakovania
Kľuky s jednou rukou na kettlebelli 4 5 na každej strane
Švihy dvoch kettlebellov pomedzi nohy s následným výtlakom nad hlavu 4 10
Mŕtvy ťah s kettlebellom na jednej nohe 4 10 na každej strane
Gobletove drepy 4 15
Chôdza s kettlebelom vo vystretej ruke nad hlavou 4 30 metrov na každej strane
Výpady s kettlebellom uchopeným oboma rukami za hlavou s následnou tricepsovou extenziou 4 10 na každej strane
Švihy s predávaním kettlebellu z jednej ruky do druhej 4 10 každou rukou
Švihy s kettlebellom uchopeným v oboch rukách 4 15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist