InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Heath si chce titul naspäť, Curry sa na výzvu teší. Legenda potvrdila koniec

18. decembra 2020

Floridské Orlando bolo vo štvrtok dejiskom tlačovej konferencie pred súťažným Olympia Weekendom. Na pódiu sme videli troch šampiónov, ktorí majú v zbierke deväť titulov, ambície i emócie.

Obhajca titulu v open kategórii kulturistiky, Brandon Curry, sa stretáva so spochybňovaním jeho vlaňajšieho úspechu, ktoré však nerieši. Vyhral, je zapísaný v dejinách. Následne sa poukázalo na návrat Phila Heatha po ročnej prestávke, ktorý mu zvýši konkurenciu. Curry verí, že si aj tak titul udrží a príchod legendy privítal.

„Skutočne oceňujem, že sa Phil vrátil do hry. Splnil sa mi sen. Je to česť. Pracoval som dosť dlho, aby som bol takýto dobrý. Keď som sa dozvedel, že ma Phil chce vyzvať, bol som nadšený. Veľmi nadšený,“ povedal Curry. „Ako sa stanete legendou? Keď porazíte legendu.“

Článok pokračuje pod reklamou


Heath je nabudený a chce svoj titul späť. Prejavoval sa však diplomaticky a nechcel sa vyjadrovať bez rešpektu smerom ku Currymu ani nikomu inému. Chce pokračovať vo svojej ceste k osobnej excelentnosti, na ktorej sa toho už veľa naučil. Posledná vec, čo sa mu stala v kulturistike, bola prehra so Shawnom Rhodenom v roku 2018.

„Bola to najlepšia vec, ktorá sa mi stala. Urobil som krok späť, zotavil sa a koncentroval na to, aby som bol majstrom samého seba, nie len ako kulturistu, ale ako človeka. Keď som minulý rok sledovať túto súťaž, našiel som tú iskru. To bolo všetko, čo som potreboval,“ skonštatoval sedemnásobný šampión.

„Potom som si uvedomil, že vyhrať sedem titulov po sebe... to môže povedal len pár ľudí. Potom som si ale uvedomil, že vyhrať osem titulov je niečo, čo dokázali len dvaja iní ľudia. Uvedomil som si, že tu mám rozrobenú robotu a chcel som sa vrátiť do posilňovne čo najskôr, aby som sa dostal do najlepšej formy života. A preto tu teraz som.“

Heath, ktorý v piatok oslávi narodeniny, chce byť príkladom toho, že keď spadnete, môžete sa postaviť znova na nohy a byť ešte lepší.

Najlepší už raz bol aj Dexter Jackson, ktorý už raz Olympiu vyhral. V 51 rokoch sa však s podujatím lúči, a preto dostal otázku, aké by to bolo ukončiť ju na vrchole. „The Blade“ bez váhania pustil mikrofón. Jednoducho povedané, nič lepšie by sa mu stať nemohlo.

Jackson sa zúčastňuje Olympie už po úctyhodný 21-krát, za čo zožal potlesk a následne podľahol emóciám. A že to bude skutočne jeho koniec, potvrdil tým, že jeho názor by nezmenil ani úspech: „Končím bez ohľadu na to, či vyhrám alebo nie.“ A za čo vďačil takej dlhovekosti? Fanúšikom a rodine.

Vlani na Olympii sklamal „Big Ramy“, ktorý sa tento rok na podujatia dostal cez špeciálnu pozvánku. Za ňu sa poďakoval a povedal, že prišiel s formou, aby sklamanie z vlaňajška odčinil. Do prípravy dal všetko. Vlani sa opýtal rozhodcov, čo má zlepšiť, a na to m sa snažil pracovať „veľmi, veľmi tvrdo“.

K dispozícii boli aj ďalší veľkí borci, ako William Bonac a milé prekvapenie z minulého roka, Hadi Choopan. Ani jeden z nich sa však neprezentoval žiadnym veľkohubým vyjadrením, hoci ich ambície sú rovnaké – dosiahnuť čo najlepší výsledok a pobiť sa o titul.

Kto k nemu bude mať najbližšie, by sme sa mohli dozvedieť už zajtra, keď bude za nami semifinále. Sumár z neho Vám prinesieme.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist