InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy (45. časť) – Ronnie Coleman a ramená

09. marca 2022

Každá váha bola pre neho ľahká. Legendárny Ronnie Coleman sa zaradil medzi najväčšie kulturistické hviezdy všetkých čias a dokonca je rekordérom Mr. Olympie s ôsmimi titulmi. Nečudo, že býval vzorom pre mnohých nádejných kulturistov.

A niet sa ani čudovať tomu, že už sme sa mu v našom seriáli o tréningoch legiend venovali. A to dokonca niekoľkokrát. Zverejnili sme už jeho tréning rúk, nôh, hrudníka s bicepsmi či chrbta s tricepsmi. Zostal tu tak priestor už len pre tréning ramien.

A práve na ten sa pozrieme. Aj pri ňom preferuje veľmi ťažké váhy so stredným rozsahom opakovaní a zameriava sa na jednoduché cviky s voľnými váhami. Tento konkrétny tréning pochádzal zo splitu, v ktorom prišiel na rad ako tretí – v stredu, po odcvičení nôh a chrbta s tricepsmi. Vo štvrtok ho nasledoval hrudník s bicepsmi, v piatok opäť nohy a v sobotu hrudník s tricepsmi a bruchom.

Článok pokračuje pod reklamou


Bývalý policajt z Texasu potreboval na precvičenie ramien štyri cviky, ktoré robil v troch sériách po 12-15 opakovaní. Na úvod si prešiel tlakmi nad hlavu s veľkou činkou, na ktoré nadviazal s upažovaním s jednoručkami, predpažovaním s jednoručkami a upažovaním v predklone s jednoručkami. Takto precvičil ramená komplexne zo všetkých strán.

Colemanov tréning ramien
Cvik Série Opakovania
Tlaky s veľkou činkou nad hlavu 3 15
Upažovania s jednoručkami 3 15
Predpažovania s jednoručkami 3 15
Upažovania s jednoručkami v predklone sediac na lavičke 3 15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist