InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Cviky, ktoré vám pomôžu schudnúť pridaním novej dimenzie

Autorka: Lucka  /   16. marca 2024
Cviky, ktoré vám pomôžu schudnúť pridaním novej dimenzie
Posilňovacie cviky nie sú len cestou k vybudovaniu silnejších a väčších svalov. Dokážu byť aj cestou k chudšiemu a vyšportovanejšiemu telu. Dôkazom toho sú aj vybrané cviky v tomto článku.

Alexa Mellardová z Eat This, Not That! Poukázala na päť cvikov, ktoré sú pomerne nenáročné na náčinie aj techniku, takže ich môže zvládnuť odcvičiť väčšina cvičeniek. Posilnia svaly, ale zároveň spália kalórie a pomôžu zrýchliť váš metabolizmus. Ich spoločným menovateľom je nerovnomerné rozloženie záťaže, vďaka čomu bude bonusom ich cvičenia aj zlepšená koordinácia.

Mŕtvy ťah jednou nohou

Tento cvik si vyžiada veľkú dávku koordinácie a do činnosti zapojí svaly celého tela, vrátane jeho strednej časti. Tento cvik bude základom kvalitnej tréningovej jednotky, ktorou precvičíte celé telo.

Článok pokračuje pod reklamou


Goblet výpady vzad

Dolnú časť tela precvičíte týmto cvikom, ktorý do činnosti zapojí štvorhlavý stehenný sval, hamstringy i sedacie svaly. Ide teda o perfektný cvik pre tréning ženy. Striedanie nôh pomáha aj zlepšovať koordináciu a hodí sa aj do kruhového tréningu, v ktorom ním predelíte cviky na hornú časť tela.

Striedavé tlaky nad hlavu v kľaku na jednom kolene

Cvikom precvičíte ramená a to efektívne, pretože pozícia v kľaku vytvorí väčšiu stabilitu v dolnej časti tela, vďaka čomu maximalizujete tlak nad hlavu. Tento cvik sa veľmi dobre kombinuje s mŕtvym ťahom jednou nohou. Stačí k nim pridať už skoky z drepu vpred a horolezca a vytvoríte si tréning celého tela, ktorým budete páliť množstvo kalórií.

Drepy s kettlebellom/jednoručkou v jednej ruke

Robte bežné drepy s tým rozdielom, že jednu ruku predpažte pred seba a v druhej držte kettlebell alebo jednoručku opreté o rameno. Cvik bude pre vás vzrušujúcejší a okrem nôh a zadku precvičí efektívne aj šikmé brušné svaly.

Kufríkový mŕtvy ťah

Ďalšia variácia cviku zameraného primárne na dolnú časť tela, pri ktorej budete mať záťaž nerovnomerne rozloženú. Vedľa jednej nohy si položte kettlebell alebo jednoručku. Následne je cieľom činku zodvihnúť zo sebe pomocou pohybu mŕtveho ťahu. Následne činku vráťte do počiatočnej polohy a zopakujte druhou stranou.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist