InstagramFacebookYoutube
Tréning

Kardio tréning, ktorý je vďaka hudbe zábavný

31. marca 2016
Kardio tréning, ktorý je vďaka hudbe zábavný
Jennifer Cohenová z magazínu Health prišla so zaujímavou myšlienkou a vy by ste ju mali vyskúšať tiež. Vďaka nej sa nudný kardiovaskulárny tréning môže stať skutočne zábavný. Predpokladom toho je, že máte radi hudbu.

Na eliptickom trenažéri, prípadne na rotopede, môžete uplatniť tento systém cvičenia, pri ktorom sa zapotíte, spálite želané množstvo kalórií a pritom vám ubehne rýchlejšie, ako kedykoľvek predtým. Potrebujete k tomu len hudobný prehrávač.

Cvičenie na eliptickom trenažéri či rotopede má výhodu, že nezaťažuje kĺby a pritom dokáže spáliť dostatočne množstvo energie. Nevýhodou však je, že ide o nudný spôsob chudnutia. Aj to sa dá však vyriešiť.

Článok pokračuje pod reklamou


Hlavná časť tohto tréningu má dĺžku 30 minút a zahŕňa vašu obľúbenú hudbu. Keďže väčšina pesničiek trvá od dve a pol minúty po tri a pol minúty, mali by ste si počas cvičenia vypočuť osem až desať pesničiek. A tie vám budú udávať tempo cvičenia.

Najskôr však treba venovať päť minút zahriatiu, ktoré prebieha nasledujúco:

Zahriatie
Minúty Náročnosť*
0:00 - 1:00 Dopredu, 3
1:00 - 3:00 Dopredu, 6
3:00 - 4:00 Dozadu, 5
4:00 - 5:00 Dopredu, 7
* subjektívne vnímaná náročnosť. Stupeň 1 = ledva sa hýbete, stupeň 10 = dávate do toho maximum.

Potom príde k hlavnej časti tréningu, počas ktorej si pustíte taký počet pesničiek, aby spolu dávali zhruba 30 minút. A to, akú časť pesničky budete počúvať, rozhodne o tom, v akej intenzite budete cvičiť:

Hlavný tréning podľa pesničiek
Sekcia pesničky Náročnosť*
Úvod (intro) Dopredu, 5
Sloha Dopredu, 7
Refrén Dopredu, 9-10
Most (bridge) Dozadu, 7
* subjektívne vnímaná náročnosť. Stupeň 1 = ledva sa hýbete, stupeň 10 = dávate do toho maximum.

Po docvičení, ktoré ubehne skôr ako by ste čakali, by ste mali ešte šliapať zľahka asi dve minúty a nakoniec absolvovať strečing.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist