InstagramFacebookYoutube
Bleskovky

Aj hráči NHL sú v domácej karanténe. Ako sa udržia vo forme?

23. marca 2020

Sezóna NHL je prerušená a jej obnovenie závisí od situácie ohľadom šírenia koronavírusu. Hráči sú momentálne v neistote, kedy by znovu mohli naskočiť do akcie. Nateraz sú vo svojich domovoch, kde sa musia udržovať v čo najlepšej forme.

V podobnej situácii sú viacerí profesionálni športovci, vrátane hráčov NBA. Pre nich je však jednoduchšie udržovať sa v kondícii, pretože v domácom prostredí sa jednoducho nedá priblížiť k záťaži, ktoré zažíva hokejista počas zápasov alebo tréningov.

Dan Noble z Hill Performance, pod ktorým sa v lete pripravujú Mitch Marner a ďalší hráči z Ontária, svojim klientom odporučil, aby na svoje tréningy využívali všetko, čo doma majú – či už pôjde o lavičky a jednoručky alebo stoly a iný nábytok, pri ktorých musia zapojiť do tvorby tréningov aj trochu kreativity. Takto sa udržia v decentnej forme aj v domácej karanténe.

Samostatnou kapitolou je však výživa, ktorá je veľmi dôležitá. Hráči sú totiž počas sezóny zvyknutí jesť inak, ako v lete, a teraz musia nájsť spôsoby, ako ich kalorický príjem znížiť. Keďže bez zápasov a korčuľovania nespália toľko kalórií, je tu riziko, že ľahko priberú.

Článok pokračuje pod reklamou


Kým tréning dokážu hráči zvládnuť pomerne bezproblémovo, pretože sú zvyknutí a za život toho už natrénovali veľa, strava by mohla byť problémom, pretože veľká časť hráčov sa cez sezónu v tomto smere spolieha na tím, ktorý im zabezpečuje vhodné stravovanie.

Noble pre Marka Mastersa z TSN povedal, že má obavu z toho, ako hráči zvládnu manažovať jedlo vo vzťahu k voľnému času. Či nebudú popri hraní video hier a sledovaní televízie prijímať viac nezdravých potravín. Podľa neho je za mesiac ľahké prísť o 4-5 kilogramov, ale aj pribrať deväť. Ani jedno nie je v tomto bode ideálne.

Plusom tohto stavu je, že hráči majú priestor na regeneráciu z náporu, ktorému museli čeliť od letnej prípravy na aktuálny ročník až do prerušenia sezóny. Naberú nové sily, doliečia si poranenia.

Ak sa však tento čas mimo hokeja predĺži na viac ako mesiac, čo je pomerne pravdepodobné, budú hráči podľa Nobleho potrebovať aspoň dvojtýždňový mini kemp, kým začnú opäť hrať. A aj tak bude určite na ľade poznať pokles ich výkonnosti. Všetci sú však na jednej lodi.

zdroj: SlovakNHL.sk


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Najnovšie bleskovky:

Najnovšie články

Začnite svoj deň správne: Týchto 7 pokrmov si ako raňajky nedávajte

Začnite svoj deň správne: Týchto 7 pokrmov si ako raňajky nedávajte

7 cvikov vykonávaných na zemi, ktoré vás udržia vo forme

7 cvikov vykonávaných na zemi, ktoré vás udržia vo forme

Tréning kulturistu (54. časť) – Kamal Elgargni a tréning rúk

Tréning kulturistu (54. časť) – Kamal Elgargni a tréning rúk

Tipy na nákup potravín, ktoré zmenia váš život

Tipy na nákup potravín, ktoré zmenia váš život

Ďalšie články

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist