Niekoľko štúdií ukazuje, že pravidelná konzumáciu kešu znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení a mŕtvice. Už 57 gramov denne dokáže znížiť hladinu zlého cholesterolu (LDL) o 5 %.
Štúdia z roku 2019 ukázala, že tí, čo trpia cukrovkou druhého typu a 10 % ich kalórií pochádza z kašu, majú lepší pomer LDL cholesterolu k HDL cholesterolu ako tí, ktorí ich nekonzumovali.
O rok skôr vedci dokonca zistili, že kešu majú pozitívny vplyv na znižovanie krvného tlaku. V tom istom roku jedna veľká štúdia ukázala, že kešu a arašidy trikrát týždenne plus vlašské orechy raz týždenne znížili riziko akejkoľvek formy kardiovaskulárneho ochorenie o 13 až 19 %.
Najnovšie bleskovky:
- Je lepšie si čistiť zuby pred alebo po raňajkách?
- Ktorá veková skupina je najnáchylnejšia na obezitu?
- Konzumácia hot-dogu vám môže skrátiť život o 36 minút
- Zdravá strava môže predchádzať osteoartritíde kolien
- Cvičenie by mohlo podporiť rast slovnej zásoby u detí
- Nové štúdie: Rastlinná strava znižuje riziko problémov so srdcom
- Koľko hodín spánku potrebujete, aby ste si skutočne oddýchli?
- Pijete veľa kávy? Nová štúdia prišla na vážny vedľajší účinok
- Viac bleskoviek »