InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Chcete sa dobre vyspať?

01. októbra 2017
Chcete sa dobre vyspať?
Otázka, či sa chcete dobre vyspať, je asi zbytočná. Kto by sa nechcel? Ak máte problémy so spánkom, možno vám pomôže technika a nástroj, ktoré vám v tomto článku predstavíme.

Dalo by sa vypísať niekoľko tipov, ktoré by pomohli zvýšiť kvalitu spánku. Ide o známe aj menej známe fakty, ktoré už sme na našom webe viackrát spomínali. Pripomenúť si ich môžete napríklad aj v týchto článkoch:

Najlepšie a najhoršie jedlá pre spánok
Živiny, ktoré vás dovedú k lepšiemu spánku
Aké jedlá sa nemusíte báť zjesť pred spaním?
5 tipov pre lepší spánok
Jedlá, ktoré by ste určite pred spaním jesť nemali

Dôležité však je vypestovať si aj dobré návyky. Ak chcete byť každý deň plní energie, mali by ste sedem dní v týždni zaspávať i vstávať v rovnakú dobu. Aspoň približne. Nezáleží na tom, či je pracovný týždeň alebo víkend či sviatok.

Článok pokračuje pod reklamou


Hovorí sa, že by ste mali späť sedem až osem hodín. Optimálny čas v tomto rozmedzí je presne sedem a pol hodiny spánku. Prečo? Pretože jeden spánkový cyklus trvá 90 minút a mali by ste ich v noci absolvovať päť.

Keď si budete večer nastavovať budík, nezabudnite aj na čas potrebný na zaspatie. Je to individuálne, no vedci zistili, že bežnému človeku v priemere 14 minút, pokým zaspí. Pripočítajte teda k času tých 14 či 15 minút.

Nechce sa vám to počítať? Existuje aj pohodlnejšie riešenie.

Na stránke DobrySpanok.mne.sk nájdete dve kalkulačky. Jedna vám okamžite ukáže ideálny čas zobudenia, keď pôjdete spať hneď po výpočte. Druhá vám vypočíta čas, kedy by ste mali ísť spať, ak sa chcete zobudiť v určitý čas dobre vyspatí.

Stránka vám však okrem ideálnych časov ponúkne aj tie, pri ktorých sa budete po zobudení cítiť dobre, aj keď bude spánok kratší, či dlhší. Za skúšku nič nedáte. Navštívte DobrySpanok.mne.sk a ste na polceste k lepšiemu spánku.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist