Náš Instagram NHL KHL Osobný rozvoj
Vyhľadávanie MENU
 
 
Reklama:
Bleskovky 03. 02. 2021

Vysmážané jedlá zvyšujú riziká problémov so srdcom

Nedávno metaanalýza zverejnený v žurnále Hearth sa pozrela na 19 výskumov, z ktorých 17 sa týkalo vážnych srdcovocievnych ochorení, aby sa zistil vplyv vysmážaných jedál na srdcovocievne zdravie.

Autori zistili, že riziko srdcovocievnych ochorení rastie každou dodatočnou 114-gramovou porciou vysmážaného jedla týždenne. V prípade zlyhania srdca o 12 %, infarktu a mŕtvice o 3 % a srdcovocievneho ochorenie o 2 %.

Vysoký obsah kalórií a tukov vedú k obezite, cukrovke druhého typu, koronárnym ochoreniam a vysokému krvnému tlaku. Vedľajšie produkty vysmážania zase podporujú zápalové procesy v tele.

Vedci zistili, že rozdiel zohráva množstvo jedených vysmážaných jedál. Zo 754 873 subjektov mali tí, čo ich jedávali najviac, až o 28 % vyššie riziko kardiovaskulárnej udalosti, o 22 % vyššie riziko koronárneho ochorenia a o 37 % vyššie riziko zlyhania srdca.

Najnovšie bleskovky:




Zdieľaj na FB  Zdieľať na FB Nahlásiť chybu  Nahlásiť chybu

Najnovšie články:

Vylúčenie zodpovednosti: Informácie uverejnené v článku nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
E-knihy zadarmoKontaktReklamaCookies a os. údaje
Nájdete nás aj na Facebooku Nájdete nás aj na Instagrame




© 2013 - 2021 SlovakFitness.sk TOPlist