Jedenie orechov namiesto vajec znížilo pravdepodobnosť úmrtia až o 47 percent a ich konzumácia namiesto červeného mäsa a mliečnych výrobkov znížila riziko predčasnej smrti o 11, resp. 12 percent.
Rovnaký výskum tiež zistil, že ženy na vegánskej diéte, ktoré bielkoviny vo svojej strave získavali z orechov, malí až o 56 % nižšie riziko úmrtia na kardiovaskulárnu chorobu.
Štúdia zahŕňala údaje od 102 521 žien po prechode, ktoré mali medzi rokmi 1993 a 1998 priemerný vek 63 rokov. Ich život a zdravotný stav sledovala 18 rokov. Počas toho obdobia zomrelo takmer 26 000 z nich – 6993 na kardiovaskulárne ochorenie, 7516 na rakoviny a 2734 na následky demencie.
Najnovšie bleskovky:
- Kešu má významný vplyv na srdce
- Je lepšie si čistiť zuby pred alebo po raňajkách?
- Ktorá veková skupina je najnáchylnejšia na obezitu?
- Konzumácia hot-dogu vám môže skrátiť život o 36 minút
- Zdravá strava môže predchádzať osteoartritíde kolien
- Cvičenie by mohlo podporiť rast slovnej zásoby u detí
- Nové štúdie: Rastlinná strava znižuje riziko problémov so srdcom
- Koľko hodín spánku potrebujete, aby ste si skutočne oddýchli?
- Viac bleskoviek »