Štúdia vedcov z Univerzity Severnej Karolíny a Čínskeho centra pre kontrolu a predchádzanie chorôb zistila, že zvýšený príjem hovädzieho mäsa u ľudí vo veku 18 až 75 rokov zvyšoval aj obvod pásu a množstvo tuku v oblasti brucha.
To však neznamená, že by ste sa mali hovädzine vyhýbať úplne. Treba si len vyberať mäso z kvalitných zdrojov, ktoré pochádza zo zvierat odchovaných vo voľnom výbehu, kde je ich hlavnou potravinovou zložkou tráva. A jesť ho s mierou.
Ako poukázala výživová odborníčka Esther Blumová pre Eat This Not That, na tráve odchované kravy obsahujú dva- až päťkrát viac omega-3 mastných kyselín, ktoré redukujú zápaly a pri chudnutí môžu byť dokonca prospešné. Priemerný pomer medzi omega-6 a omega-3 je 1,53:1, čo je omnoho prospešnejšie, ako je pomer 7,65:1, ktorý môžu mať kravy odchované na obilí. Mäso u kráv odchovaných na tráve je zároveň chudšie a obsahuje viac CLA, čo je kyselina, ktorá podporuje chudnutie u ľudí.
Najnovšie bleskovky:
- Kešu má významný vplyv na srdce
- Je lepšie si čistiť zuby pred alebo po raňajkách?
- Ktorá veková skupina je najnáchylnejšia na obezitu?
- Konzumácia hot-dogu vám môže skrátiť život o 36 minút
- Zdravá strava môže predchádzať osteoartritíde kolien
- Cvičenie by mohlo podporiť rast slovnej zásoby u detí
- Nové štúdie: Rastlinná strava znižuje riziko problémov so srdcom
- Koľko hodín spánku potrebujete, aby ste si skutočne oddýchli?
- Viac bleskoviek »