Náš Instagram NHL KHL Osobný rozvoj
Vyhľadávanie MENU
 
 
Reklama:
Bleskovky 04. 06. 2021

Ovocie vám môže významne znížiť riziko cukrovky

Hoci niektoré rizikové faktory cukrovky 2. typu nemôžete mať pod kontrolou, môžete riziko jej rozvoja znížiť cez voľby vo vašej strave. Napríklad, nová štúdia naznačuje, že stačí pridať jednu porciu ovocia denne.

Podľa výskumu zverejneného v žurnále Journal of Clinical Endocrinology&Metabolism, majú ľudia, ktorí konzumujú dve porcie ovocia denne, o 36 % nižšiu pravdepodobnosť rozvoja cukrovky 2. typu ako tí, ktoré konzumujú menej ako polovicu porcie ovocia denne.

Austrálska štúdia analyzovala údaje od viac ako 7600 účastníkov, ktorí poskytovali informácie o príjme ovocia a ovocných džúsov cez pravidelné dotazníky. Sledovali sa následne päť rokov. Podobný efekt ovocných džúsov vedci nezistili.

Najnovšie bleskovky:




Zdieľaj na FB  Zdieľať na FB Nahlásiť chybu  Nahlásiť chybu

Najnovšie články:

Vylúčenie zodpovednosti: Informácie uverejnené v článku nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
Sme aj na Instagrame
E-knihy zadarmoKontaktReklamaCookies a os. údaje
Nájdete nás aj na Facebooku Nájdete nás aj na Instagrame




© 2013 - 2021 SlovakFitness.sk TOPlist