Podľa výskumu zverejneného v žurnále Journal of Clinical Endocrinology&Metabolism, majú ľudia, ktorí konzumujú dve porcie ovocia denne, o 36 % nižšiu pravdepodobnosť rozvoja cukrovky 2. typu ako tí, ktoré konzumujú menej ako polovicu porcie ovocia denne.
Austrálska štúdia analyzovala údaje od viac ako 7600 účastníkov, ktorí poskytovali informácie o príjme ovocia a ovocných džúsov cez pravidelné dotazníky. Sledovali sa následne päť rokov. Podobný efekt ovocných džúsov vedci nezistili.
Najnovšie bleskovky:
- Kešu má významný vplyv na srdce
- Je lepšie si čistiť zuby pred alebo po raňajkách?
- Ktorá veková skupina je najnáchylnejšia na obezitu?
- Konzumácia hot-dogu vám môže skrátiť život o 36 minút
- Zdravá strava môže predchádzať osteoartritíde kolien
- Cvičenie by mohlo podporiť rast slovnej zásoby u detí
- Nové štúdie: Rastlinná strava znižuje riziko problémov so srdcom
- Koľko hodín spánku potrebujete, aby ste si skutočne oddýchli?
- Viac bleskoviek »