Náš Instagram NHL KHL Osobný rozvoj
Vyhľadávanie MENU
 
 
Reklama:
Bleskovky 09. 07. 2020

Pravidelné jedenie čili papričiek znižuje riziko infarktu a mŕtvice

Taliansky výskum, ktorý sa zameral na stravovacie návyky 23 000 obyvateľov z oblasti Molise v trvaní ôsmich rokov, ukázal, že by konzumácia pálivých papričiek mohla byť spojená so znižovaním rizika srdcového infarktu.

Ľudia, ktorý čili papričky jedávajú štyrikrát týždenne, by si podľa vedcov mohli znížiť riziko infarktu o 40 percent a riziko mŕtvice dokonca o viac ako 60 percent. Riziko úmrtia na inú chorobu je o 23 percent nižšie, ako u ľudí, ktorí tieto papričky pravidelne nejedávajú.

Už dlhšie je známe, že čili papričky vďaka obsahu kapsaicínu pomáhajú k zrýchľovaniu metabolizmu a následnému chudnutiu. Zvyšujú tiež hladinu dobrého cholesterolu a majú protizápalové i antibakteriálne účinky.

„Radíme, aby každý rešpektoval svoju chuť a DNA. Ak dobre znášame ostrú chuť, môžeme čili papričky odporučiť ako súčasť každodennej stravy. Ak však po nej máte problémy s črevami alebo vás dlhé hodiny páli v ústach, je zbytočné dráždiť telo, ktoré ich inštinktívne odmieta,“ poznamenal podľa ČTK doktor Stefano Erzegovesi. Ako alternatívy uviedol škoricu, cesnak, tymian, zázvor či klinček, ktoré majú podobné účinky.

Najnovšie bleskovky:




Zdieľaj na FB  Zdieľať na FB Nahlásiť chybu  Nahlásiť chybu

Najnovšie články:

Vylúčenie zodpovednosti: Informácie uverejnené v článku nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
E-knihy zadarmoKontaktReklamaCookies a os. údaje
Nájdete nás aj na Facebooku Nájdete nás aj na Instagrame




© 2013 - 2020 SlovakFitness.sk TOPlist