Výskum sa zameral na 18 dospelých mužov z Birminghamskej univerzity a okolia vo veku 18 až 40 rokov. Ženy boli vylúčené, aby sa vyhlo vplyvu hormonálnych výkyvov a menštruačného cyklu na výsledky.
Skúmaná vzorka podstupovala náročnú kognitívne úlohy, pričom jedna skupina pila kakao s vysokým ossahom flavonoidov a druhá priemyselne spracované kakao s nízkym obsahom flavonoidov. Nikto nevedel, aké kakao pije.
Muži, ktorí prijímali kvalitnejšie kakao, mali reakcie rýchlejšie asi o minútu a lepšie sa im okysličovala mozgová kôra – dokonca až trikrát viac.
Okrem kakaa sú dobrými zdrojmi flavonoidov čaj, červené víno, arašidy, čerešne, jablká, hrušky či čučoriedky.
Najnovšie bleskovky:
- Kešu má významný vplyv na srdce
- Je lepšie si čistiť zuby pred alebo po raňajkách?
- Ktorá veková skupina je najnáchylnejšia na obezitu?
- Konzumácia hot-dogu vám môže skrátiť život o 36 minút
- Zdravá strava môže predchádzať osteoartritíde kolien
- Cvičenie by mohlo podporiť rast slovnej zásoby u detí
- Nové štúdie: Rastlinná strava znižuje riziko problémov so srdcom
- Koľko hodín spánku potrebujete, aby ste si skutočne oddýchli?
- Viac bleskoviek »