Výskum sa zameral na 18 dospelých mužov z Birminghamskej univerzity a okolia vo veku 18 až 40 rokov. Ženy boli vylúčené, aby sa vyhlo vplyvu hormonálnych výkyvov a menštruačného cyklu na výsledky.
Skúmaná vzorka podstupovala náročnú kognitívne úlohy, pričom jedna skupina pila kakao s vysokým ossahom flavonoidov a druhá priemyselne spracované kakao s nízkym obsahom flavonoidov. Nikto nevedel, aké kakao pije.
Muži, ktorí prijímali kvalitnejšie kakao, mali reakcie rýchlejšie asi o minútu a lepšie sa im okysličovala mozgová kôra – dokonca až trikrát viac.
Okrem kakaa sú dobrými zdrojmi flavonoidov čaj, červené víno, arašidy, čerešne, jablká, hrušky či čučoriedky.
Najnovšie bleskovky:
- Toto je podľa vedcov rozumnejší prístup k chudnutiu
- Otestujte si zdravie svojho srdca
- Dotazník o využívaní steroidov priniesol zaujímavé zistenia
- Chcete byť rýchlejší? Trénujte s výskokmi
- Winklaar sa nezúčastní Mr. Olympia
- Podporte si rast chrbta touto metódou
- Výskum: Vedie prerušovaná hladovka k chudnutiu?
- Len 12 minút cvičenia ponúka veľké prínosy pre zdravie
- Viac bleskoviek »


Môže sa hodiť:
Sprievodca výberom tréningového plánu »
Sprievodca výberom tréningového plánu »