InstagramFacebookYoutube
Výživa

Najpopulárnejšie články roka 2020 o výžive

29. decembra 2020
Najpopulárnejšie články roka 2020 o výžive
Aktuálny rok skončí už o pár dní, a preto sme sa opäť rozhodli pripraviť vám sériu článkov, v ktorých ponúkame prehľad najpopulárnejších článkoch v jednotlivých rubrikách. Dnes si pripomenieme to najlepšie, čo sme v roku 2020 publikovali o výžive.

Najpopulárnejšie články medzi návštevníkmi

1. 20 jedál, ktoré majú smiešne málo kalórií (marec)
Chudnutie nie je len o príjme a výdaji kalórií. Dôležité pre vaše úspechy je aj to, aké kvalitné kalórie prijímate. Ak chcete zostať dlhšie sýti, mali by ste prijímať nízkotučné jedlá plné vlákniny alebo bielkovín.

Prečítať celý článok »

Článok pokračuje pod reklamou


2. 7 príznakov toho, že konzumujete príliš veľa bielkovín (február)
Bielkoviny v strave potrebujeme a sú veľmi dôležitou súčasťou našej výživy. Okrem iného nás zasýtia, dodajú energiu, ovplyvňujú enzýmy a hormóny či podporujú imunitu. Sú užitočné pri chudnutí i budovaní svalov. Možno si poviete – nikdy ich nemôže byť dosť. Opak je však pravdou.

Prečítať celý článok »

3. Toto je najlepšie ovocie pre rast svalov (november)
Keď sa hovorí o strave a budovaní svalov, často sa na ovocie nemyslí. A hoci na ňom budovanie novej svalovej hmoty nestojí, dokáže byť užitočným nástrojom dosiahnutia vašich cieľov.

Prečítať celý článok »

4. Čo jesť po dlhom tréningu? Týchto šesť jedál (september)
Máte za sebou tréning, ktorý trval dlhšie ako hodinu? Či už ide o aeróbny alebo anaeróbny tréning, zíde sa vám podporiť regeneráciu správnym výberom jedál. A my vám v tomto článku prinášame šesť takých, ktoré vám doplnia energiu a urýchlia proces zotavovania.

Prečítať celý článok »

5. Päť jednoduchých receptov pre kvalitné raňajky z vajec (február)
Vajcia sú bohaté na bielkoviny, a aj preto sú ideálnym jedlom na raňajky. Ak už ste však unavený z bežného volského oka či praženice, môžete využiť jeden z nasledujúcich piatich receptov, s ktorými si pripravíte chutný a nie oveľa ťažší pokrm.

Prečítať celý článok »

Najlepšie články podľa redakcie

1. Vytvorte si vlastný výživový plán vďaka týmto krokom (december)
Či chcete schudnúť alebo nabrať svalovú hmotu, nemôžete tomu prispôsobiť len váš prístup k tréningom. Dôležité je podporiť ich správnou výživou. Tak ako by ste mali mať tréningový plán, život by vám mal uľahčovať aj plán výživový.

Prečítať celý článok »

2. 6 sýtych snackov, ktoré obsahujú menej ako 200 kalórií (november)
Keď sa hovorí o výžive alebo zdravej strave, často sa pozornosť venuje najmä hlavným jedlám, ako sú raňajky, obed alebo večera. Cez deň je však potrebné vyplniť čas aj medzi nimi. Aké jedlá by ste mohli zvážiť na desiatu alebo olovrant?

Prečítať celý článok »

3. Rýchlejšie zotavovanie: Ideálne jedlá pre čas po tréningu (november)
To, čo jete po tréningu, dokáže do veľkej miery ovplyvniť výsledky vášho cvičenia. Správne zvolené jedlá vám pomôžu urýchliť regeneráciu a posilniť aj imunitný systém. Prinášame vám 10 jedál, ktoré sú na čas po cvičení ako stvorené.

Prečítať celý článok »

4. Ktorých 10 druhov ovocia je tých najzdravších? (jún)
Súčasťou zdravej výživy je aj ovocie. Zaujímalo vás však niekedy, ktoré z druhov ovocia by mohli byť tie najzdravšie? S pomocou magazínu The Healthy to teraz zistíme.

Prečítať celý článok »

5. Chcete si zlepšiť výživu? Zvládnite najskôr tieto základy (september)
Pravdepodobne ste osobou, ktorá chce zlepšiť svoju postavu a zdravie, pričom cítite, že by ste mali zlepšiť svoju výživu. Je však ťažké sa zorientovať v spleti najrôznejších informácií a nových štúdií. Preto vám odporúčame pozrieť sa na základy a zlepšiť sa najmä v nich.

Prečítať celý článok »


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist